top of page
20190412_DSK0827_edited.jpg

TOSCANA - RESAN FÖR FOTOGRAFER OCH LIVSNJUTARE

Om resan

TOSCANAS BÖLJANDE KULLAR OCH GAMLA GENUINA BYAR

En resa för fotografer och livsnjutare

'Pris: 28.700 kr

Prel. datum 15 – 22 APRIL   /   8 DAGAR, 7 NÄTTER

LEDARE: GERT OLSSON & LEIF

Två platser kvar

Resan går till Toscanas böljande landskap och gamla byar.  Du kommer också att få möjlighet att uppleva Florens de två första dagarna innan vi styr kosan mot Val D’Orcia i hjärtat av Toscana.

Ett besök i Toscana är inte fulländat utan att stanna till också i regionens vackra huvudstad Florens, eller Firenze som man säger på Italienska.

Staden, som ibland kallas humanismens och renässansens vagga,  var under medeltiden ett av världens mest betydelsefulla finansiella centrum och den mäktiga och penningstarka familjen Medici,  som styrde staden under tre århundraden, använde stor del av sin förmögenhet till att avlöna konstnärer, arkitekter och vetenskapsmän vilket ledde fram till ett kulturarv som idag lockar miljontals turister.

Du kommer tillsammans med vår reseledare, som är bosatt i Florens sedan flera år tillbaka, att njuta av skönheten och prakten i denna smått magiska stad och vi kommer också att avnjuta den hänförande utsikten från Piazzole Michelangelo i solnedgången och äta på lokala restauranger dit väldigt få andra turister hittar.

 

Mytomspunna och sagolika Toscana är en region i mellersta Italien med totalt 3,5 miljoner invånare. I norr dominerar bergskedjan Apenninerna landskapet, i söder breder det kulliga låglandet ut sig.  Vi har plockat russinen ur kakan och under resan kommer du att få njuta av fantastisk natur, spännande gamla byar och underbar mat och god dryck

Du bor på Hotel Palazzuolo i utkanten av byn San Quirico d’Orcia fem nätter. Här har du en hänförande utsikt över grönskande vinfält och det är inte många minuters färd till Val D’Orcias mest fotogena ställen.  Detta område är ett av Toscanas vackraste dit ändå inte så många turister hittar. Området inbjuder till landskapsfotografering morgon och kväll då du får uppleva det böljande landskapet, smaka de godaste vinerna och den italienska maten. Du kommer inte att bli besviken på något av delarna! Svensk reseledare som bott tio år i Italien och som är vandringsguide, cyklist och sommelier i en och samma person borgar för att du ska få en perfekt upplevelse av Italiens pärla och dess genuina traditioner.

Transport sker med minibuss(ar) som också tar dig till flera gamla byar och Crete Senesi som är en blandning av månlandskap, kullar och böljande fält, Val D’Orcias sköna dalgång, Monte Amiata, en slocknad vulkan och flera andra spännande platser.

Kunnig fotoguide borgar för att du kommer hem med fantastiska bilder från Italiens hjärta – Toscana.

Fotografera Toscanas böljande landskap i vackert morgonljus

Upplev magin i de gamla italienska byarna

Fotografera Florens i kvällsljus från Piazzale Michelangelo.

Få smaka på den goda italienska maten och de utomordentliga italienska vinerna.

Galleri
Dagsprogram

DAGSPROGRAM

 

Det preliminära programmet hittar du nedan. Ändringar kan det ju  bli beroende på väder och andra oförutsedda händelser. Vi har egen buss som vår reseledare Leif kör så vi är mycket flexibla att göra justeringar.

Dag 1

Resdag. Efter att du landat i Florens ses vi på hotellet i Florens kl. 15.00 (https://www.hotelsilla.it/#/). När vi checkat in blir det en stunds fotoinformation innan vi tar oss ut på en första tur i staden. Välkomstmiddag på en mysig restaurang och möjlighet att fotografera Florens i kvällsljus.

Boende: Hotel Silla, Florens

Dag 2

Frukost på hotellet. För dig som vill fånga morgonljuset finns möjlighet att på egen hand ta en tur före frukost. Leif tar oss sedan ut på stan och vi besöker både kända och okända platser som till exempel domkyrkan, saluhallen och Ponte Vecchio . Lunch och middag ute på stan. På kvällen tar vi lokalbussen till  Piazzale Michelangelo där Florens breder ut sig framför oss i solnedgången. Fantastiska fotomöjligheter!

Boende: Hotel Silla, Florens

 

Dag 3

Frukost på hotellet innan vi checkar ut för resa söderut. Lunch i den gamla staden Siena och en stunds fotograferande där innan vi åker vidare till hotell Palazzuolo i San Quirico d’Orcia. Här bor vi resten av tiden mycket centralt för utflykter i det vackra området Val D’Orcia. Kvällen ägnar vi åt att utforska byn och solnedgången över böljande kullar. Middag på hotellet.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Dag 4

Tidig avfärd före soluppgången till närbelägna Val D’Orcia. Fotografering i vackert morgonljus som framhäver det kuperade landskapets magiska former och färger. Vi äter medhavd frukost. Vandring till byn Pienza med bl.a. det lilla kapellet Vitaleta (ca 6 km). Du som inte kan eller vill vandra åker buss med Leif till Pienza där vi äter lunch. Vi utforskar Pienzas smala gränder, tar en fika och trivs med livet. Bildgenomgång på kvällen och middag.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Dag 5

Monte Amiata. Vi åker en bit upp för slingrande vägar för att möta morgonen med en hänförande utsikt över Val D’Orcias dalgång och kullar. Besök i en gammal by: Abbadia San Salvatore med fina, trånga gränder. Vi besöker också la Foce och fotograferar den kända slingrande vägen. Lunch där. Stopp i byn Monticchiello som ligger vackert på en höjd. Middag på hotellet.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Dag 6

Ännu en tidig morgon då vi åker till ett annat område med ett fantastiskt landskap, Crete Senesi. Norr om byn Asciano har vi hittat ett underbart område med en riktig panoramavy över böljande kullar och pittoreska gårdar. Frukostpaket medtas. Vi fortsätter den vackra vägen genom området och stannar på hemvägen i byn Buonconvento. Lunch och fotografering i de gamla gränderna. Tillbaka till hotellet.

Bildgenomgång på kvällen och middag.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

Dag 7

Besök på en vingård med vinprovning. Även besök i Montepulciano. För övrigt är dagen fri för vad som dyker upp. Möjligheter att fotografera kvällsljuset innan middagen.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Dag 8

Dags att checka ut från hotellet för att påbörja hemresan. Här finns också möjlighet för en tidig morgon om vi orkar och vill. På väg till Florens tar vi en avstickare till San Gimignano, en mysig by med flera berömda torn. Här äter vi lunch. Sedan bär det av direkt till flygplatsen eller in till Florens för dig som vill förlänga resan på egen hand.

Prakisk information

PRAKTISK INFORMATION

 

Datum

15 – 22 april 2024 (8 dagar, 7 nätter)

Pris 28.700

Antal deltagare

Min

Min 6 / Max 6

Ingår i priset

Fem nätter på hotell i San Quirico d’Orcia, två nätter i Florens (del i dubbelrum med frukost), sju  middagar, transporter enligt program, Svensk reseledare/chaufför, samt fotoledare.

Miljöinvestering: I priset ingår CO2-kompensation med 250 kr/deltagare vilket stödjer ett  socialt projekt i Mexiko som inkluderar trädplantering.

Priset baserar sig på euro-kursen 11.30 kr. Slutpriset kan variera något beroende på ändringar i valutakursen.

Ingår inte i priset

Flygresa/tåg till Florens, övriga måltider, dricks, personliga utgifter, eventuellt enkelrumstillägg som är 6 200 kr. Försäkringar och annat av privat karaktär.

OBS! Du bokar ditt flyg själv. Programmet startar den 15 april klockan 15.00 på hotell Silla i Florens. Vill du ha tips på flygförbindelser hjälper vi dig gärna.

Vi uppmuntrar dig att boka din resa till Florens med tåg. Här hittar du en resebyrå som hjälper dig med bokning om du tycker det är besvärligt att boka själv: https://trainplanet.com/sv/.

OBS! Bokar du resan med tåg drar vi av CO2-kompensation + ytterligare lika mycket. Du får alltså 500 kr rabatt om du åker tåg!

Utrustning

Kamerautrustning: 

Från vidvinkel till teleoptik på cirka 200 mm

Stativ är ett måste.

Bärbar dator så att vi kan redigera och kolla på varandras bilder, USB-minne.

Klädsel: Som för en svensk vår/försommardag. Kom ihåg badkläder. Pool finns.

Ett gott humör.

 

Transporter på plats

Vi åker i minibuss(ar). Det kommer att finnas gott om bagageutrymme men max en resväska + fotoväska/ryggsäck rekommenderas.

 

Betalningsvillkor

Bokningsavgift på 5 400 kr betalas in i samband med bokningen. Resterande belopp betalas senast 30 dagar före resans start

Försäkringar

I samarbete med Europeiska ERV erbjuder vi ett komplement till er hemförsäkring och ett avbeställningsskydd. Allt för att ni skall vara så trygga som möjligt på er resa. Läs mer om vad försäkringen täcker samt boka här.

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Resevillkor

Läs här om våra resevillkor.

Boka
bottom of page