OM OSS

Din resa betyder något för någon annan!

inNature West arrangerar fotoresor till natur och kultur sedan 2012. Syftet med resorna är att deltagarna ska komma både naturen och människorna nära på de platser som besöks och på så sätt få möjlighet att komma hem med unika bilder från resmålet. Resan ska också gynna positiva insatser för människorna och naturen på resmålet.

Vi tar ansvar – res mer hållbart!

Nedan följer våra kriterier för fotoresorna:

 • Resornas upplägg är unikt och du ges möjlighet att bekanta dig både med människorna i deras vardagsliv och den speciella naturen på resmålet. Natur och kultur ger dig dubbelt utbyte!

 • Resornas innehåll är anpassat så att tid för fotografering prioriteras, vilket också innebär att du som inte fotograferar så mycket får tid att uppleva platsen och människorna på ett djupare sätt.

 • Resorna företas i ekoturism-anda där lokala samarbetspartners alltid gynnas och områdenas unika naturförutsättningar respekteras.

 • De hotell och pensionat du övernattar på är valda med största omsorg där lokala ägarförhållanden  prioriteras framför multinationella bolag. Allt för att de pengar du betalar ska stanna kvar på platsen.

 • De som på lokalplanet arbetar med service etc. på våra resor ska ha schyssta arbetsvillkor.

 • Som turist ska du alltid kunna bidra med något till landet du besöker genom olika lokalt förankrade insatser. Det kan vara kläder där det behövs, en del av resans pris som går direkt till något socialt projekt t.ex. barnhem eller sjukvård. Du får också möjlighet att på frivillig väg stödja och hjälpa.

 • Du får mångfalt tillbaka både bildmässigt och upplevelsemässigt genom att du får en inblick i hur människorna bor och lever på resmålet.

 • På alla resor finns en lokal guide som behärskar språket och är väl förtrogen med resmålet och på så sätt kan erbjuda dig unika upplevelser.

 • Fotoguide som hjälper dig att lyckas med dina bilder medföljer på alla resor.

 • Resorna företas i små grupper för att ge alla en optimal upplevelse av resmålet och få ut så mycket som möjligt av fotograferingen och upplevelserna.

 • inNature West har ställt resegaranti till Kammarkollegiet för alla resorna. Allt för att du som resenär ska känna dig trygg. Se nedan.

Att vi har ordnat med resegaranti innebär att du kan få ersättning om någon del av din paketresa eller sammanlänkade researrangemang blir inställd om vi skulle drabbas av insolvens.

Att vi har ordnat med resegaranti betyder att du har rätt till ersättning för den del av paketresan eller sammanlänkade researrangemanget som vi ansvarar för och som inte har fullgjorts.

Kontrollera att vi har ordnat med resegaranti

Länk till: https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/resegaranti/ansok-om-ersattning-ur-resegarantin

Läs mer om resegaranti hos Kammarkollegiet

Länk till: https://www.kammarkollegiet.se/vara-tjanster/resegaranti/anmal-reseverksamhet

OCH KLIMATET?

VI STÖTTAR SKOGSPLANTERING OCH SOCIAL UTVECKLING PÅ MEXIKOS LANDSBYGD

SCOLEL’TE, Trädet som växer, är ett projekt för skogsplantering och social utveckling som leds av kooperativet AMBIO med kontor i staden San Cristobal de las Casas i delstaten Chiapas i Mexikos sydöstra bergstrakter. Chiapas är känt för sin rika kultur mycket tack vare mayabefolkningen som här fortfarande för sina traditioner vidare genom sitt unika sätt att betrakta det mänskliga livet i samklang med naturen, sin kosmovision. Denna vision speglas såväl i de olika talade mayaspråken som i textilkonsten med sitt egna språk av trådar vävda i vackra färger och symboliska mönster. Hit reser vi gärna!

Och, där det finns kulturell mångfald, finns det också biologisk mångfald. Delstaten Chiapas är rikt på vatten, har stora djungelområden, höga berg och långa havsstränder. Men, omvärlden trycker på med sin moderna livsstil och i många samhällen är det svårt för den lokala befolkningen att försörja sig. Den värdefulla skogen har snabbt omvandlats till majsodlingar eller bete för boskap. Den biologiska mångfalden minskar och de viktiga koldioxidsänkorna försvinner. Klimatet blir varmare.

Genom svenska Zeromission kan vi nu stötta dessa samhällen genom att låta det sammanlagda koldioxidutsläppet som våra resor orsakar bli till träd och utbildning där det behövs som mest. Vi beräknar utsläppen för flygresorna, hotellboendet, bilresorna och maten under resan. Pengarna som betalas för de ton av CO² som släpps ut, går genom Zeromission till kooperativet AMBIO som arbetar tillsammans med invånarna i samhället i projektet Scolel’te. AMBIO har flera år fått fina utnämningar i Mexiko för sitt transparanta arbetssätt och goda resultat och föreningen Ekomujeres – México, Suecia är också i direkt kontakt med kooperativet.

Så, när du reser med oss får du veta hur mycket CO² som beräknas, för vad och vilket resultatet blir. Följer du med på våra resor till Mexiko besöker vi dessutom själva projektplatsen som ligger i bergtrakterna vi reser genom.

Här hittar du mer information:

Zeromission (https://zeromission.se/klimatkompensation/klimatkompensationsprojekt/#tradet-som-vaxer-mexiko-plan-vivo)

AMBIO (http://ambio.org.mx/en/scolel-te/)

Ekomujeres – México, Suecia (www.ekomujeres.com)

Några av resorna är inte kalkylerade med denna kompensation. Då erbjuder vi en frivillig sådan.

GERT OLSSON
Fotoguide

Gert äger inNature West och står för arrangemanget av resorna tillsammans med researrangörerna nedan. Gert finns med på de flesta resorna för att ge deltagarna fotografiska kunskaper så att de blir nöjda med sina bilder. Han har jobbat som fotograf i ca 25 års tid mest med inriktning på natur och haft fotoutbildningar sedan 2006.

ANN-MARIE SVENSSON
Reseledare Mexiko

Ann-Marie har varit engagerad i Mexiko i ca 30 år. Hon har här startat organisationen Eko Mujeres som är till för att förbättra kvinnornas situation i landet. Hon brinner verkligen för att stötta Mexikos kvinnor och har byggt upp unika kontakter under lång tid. Det gör att vår resa till Mexiko blir något alldeles extra.

ILDIKO DEZSY
Reseledare Rumänien

Ildiko är uppvuxen i Transylvanien och flydde från Rumänien i slutet av 80-talet. Hon behärskar både rumänska och ungerska och känner väl till områdena vi åker till.

Hon har arrangerat resor till Rumänien och Gheorgheni i flera år.

JAN SMEDMYR
Reseledare Ecuador

Jan har verkat i landet länge, men är nu bosatt permanent i Ecuador. Han driver tillsammans med sjuksköterskan Monica Futuro Valdivia som är en hjälporganisation som bl.a. jobbar med sjukvård och mikrolån i ett av de fattigaste områdena i landet. Han är en kunnig guide och arrangerar resor där överskottet går till hjälpverksamheten

Lars Pettersson
Reseledare Irland

Lars har fotograferat av och till sedan 1977 men det var först i samband med en resa till Wrangelön í Sibiren 2011 som fotointresset började ta fart på allvar. Som för många andra har det tidigare varit dokumentation på semesterresor men sedan blev det mera djur och natur med fokus främst på fåglar.

På senare tid har dock ren landskapsfotografering (såväl kulturlandskapet som naturen i allmänhet) kommit att ligga Lars mer varmt och hjärtat, men också porträtt-fotografering. Porträttfoto är spännande men också känsligt förstås. Lars har alltid med sig kameran vid resor såväl i närområdet som till andra resmål världen över. Spännande resmål som ligger honom särskilt varmt om hjärtat är brittiska öarna och då särskilt Irland men också mer avlägsna resmål som Centralasien.

Leif Karlsson
Chaufför och reseledare Sardinien

Leif är en lugn och trygg person bosatt i Florens sedan många år. Han är cykel och – vandringsguide. Dessutom är han sommelier och vet var de bästa matställena finns. Leif kör också bussen på Toscanaresorna.

Thomas Andersson
Fotoguide Kirgizistan
Palli Kristmundsson
Guide Island

Natur, friluftsmänniska och fågelskådare. Naturfotograf med stort och brett intresse för fotografi. Medlem i Naturfotograferna / N och ansluten till bildbyrån IBL. Föreläsare sedan många år. Publicerad i tidningar, tidskrifter, böcker osv. Har gett ut två egna böcker. Den senaste ”Tidvatten”. För den tilldelades han Sveriges Författarfonds arbetsstipendium. Ett annat mycket stort intresse är att resa, besökt 45 länder. Reste i Kirgizistan 2013, 2016 och 2017. Vid resor är naturligtvis alltid kameran är med. Då blir det även bilder på människor och kultur.

Se Thomas bilder här

Palli är född och uppvuxen på Island och flyttade till Sverige i mitten av sjuttiotalet. Kameran har varit med hela tiden sesedan 15-årsåldern.  Han har fotograferat musik i olika perioder från senare halvan av sjuttiotalet. De senaste tio åren har detta ökat i omfång. Han har även fotograferat för omslaget till ett antal musikalbum och marknadsföring.

Palli har också fotograferat en hel del motorsporter, huvudsakligen den brutala sporten Formula Offroad som har sitt ursprung på Island.  Givetvis blir det en hel del naturbilder från Island som fastnar på minneskorten.

Se Pallis bilder här.

Våra etablerade researrangörer som vi samarbetar med

Miksture Expeditions

Medlemsskap i fotoklubb ansluten till Riksförbundet Svensk Fotografi

Är du medlem i en fotoklubb så får du extrarabatt på våra resor. Läs mer om detta här

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300