20150323_DSK7307
20150320_DSK6966
20150317_DSK6397
20150324_DSK7554
20150315_DSK6057
20150313_DSK5778
20150313_DSK5763
20150311_DSK4985
20150324_DSK7565

Preliminärt program för Nepalresan

Dag 1:

Resa Sverige – Kathmandu

Dag 2:

Vi anländer till Kathmandu och tar in på hotellet. Guidad vandring i närområdet

Dag 3:

Tidigt flyg till Pokhara där vi transporteras med buss till utgångspunkten för vandringen. Vi vandrar till första övernattningen.

Dag 4-8:

Vandring i Anapurnas skugga. Vi upplever de mäktiga bergen, de genuina byarna och blommande rhododendronskogar i ett lugnt tempo så att vi hinner med att fotografera. Dessa dagar innehåller vandringar i kuperad terräng och du bör ha en normal fysisk kondition för att få ut mest av upplevelsen. Vi rör oss på höjder kring 3000 m.ö.h. vilket också kan upplevas som ansträngande. Dock kommer vi att ta det sakta och även stanna kvar något extra dygn på samma ställe, vilket gör att du inte behöver låta dig avskräckas av den fysiska utmaningen. Vi bor i s.k. tehus som är enkla, men väl fungerande anläggningar där det serveras god, genuin Nepalesisk mat.

Vandringen avslutas dag 8 och vi kommer tillbaka till Pokhara där vi tar in på hotel. Här får vi också tillgång till resten av vårt bagage som kommit med buss från Kathmandu.

Dag 9:

Vi upplever soluppgången från Sarangkot och därefter är dagen fri i Pokhara

Dag 10:

Efter frukost lämnar vi hotellet. Besök på Davis Falls, ett vackert vattenfal med grotta. Därefter fortsätter vi med buss till Bandipur där vi övernattar och stiftar bekantskap med de lokala newarfolket. På väg dit blir det också besök i någon liten by för att ta del av deras liv.

Dag 11:

Tidig vandring till Siddha Cave som är en enorm grotta med jättelika salar där. Det är en droppstensgrotta där stora stalaktiter och stalakmiter bildar höga pelare. Grottan är den största i Nepal och den näst största i sydostasien. Läs mer om grottan här.

Färden fortsätter sedan med bussen till Dhulikel öster om Kathmandu. Vi tar in på vårt hotell

Dag 12:

Fri dag i Dhulikel. Fotografera i den gamla stadsdelen, vila ut på hotellet eller fotografera soluppgången över Himalayas toppar från hotellets takterass.

Dag 13:

Vandring till Nahmu Buddha, ett känt buddistiskt tempel på 1750 meters höjd över havet. Templet är omgivet av bebyggelse där människor från ursprungsbefolkningen Tamang bor. Busstransport till den lilla byn Thingare som är en fattig by där jordbävningen slagit hårt. De flesta livnär sig på jordbruk. Här var innevånarna fiskare förr, men när floden torkade ut p.g.a. skogsskövling blev de nödgade att sadla om. Vi blir väl emottagna och kan fritt fotografera i byn. Här kan de deltagare som vill och kan bidra med någon form av arbete i byn. Vi stannar i byn över natten och bor då i tält.

Dag 14:

Heldag i Thingare då vi upplever byn och dess innevånare på ett nära sätt. Kan vi hjälpa till med något så gör vi det. Det finns också mycket att se och fotografera i byn och dess omgivningar. Boende i tält.

Dag 15:

Vi äter frukost med byborna innan vi fortsätter mot Kathmandu. På vägen stannar vi till i Bhaktapur, en världsarvsstad som varit eget kungadöme, men nu växt ihop med Kathmandu. Vi besöker bl.a. en handpappersfabrik (om den är i gång) och får tid att fotografera bland de gamla husen där det sjuder av liv. Åter till vårt hotell i Kathmandu

Dag 16:

Efter frukost blir det en rundtur i stan. Boudhanath, Pashupatinath  är något av det som står på programmet. Durbar Square är en historisk plats som vi också hinner med.

Dag 17:

Fri dag att på egen hand utforska området kring Tamel i centrala Kathmandu.

Dag 18:

Efter frukost tar vi bussen till Khokana som har anor bakåt i tiden till 1500-talet och kanske ännu längre. Detta är en Newari by med gott om gamla byggnader och tempel. Folket i byn lever ett enkelt liv och är duktiga hantverkare. Här görs träsniderier och textila mästerverk. Vi tillbringar dagen i byn som ligger bara 10 km utanför Kathmandu.

Dag 19:

Besök på Swayambhu – en vacker plats med stupa och tempel i alla dess former. Det är en av de älsta heliga platserna i Nepal där buddism och hinduism möts. Se också mer info här.

Vi besöker också den gamla staden Patan med stora kulturvärden inom konst och hantverk. Läs mer här

Dag 20:

Ännu en fri dag då vi gör oss i ordning för hemfärd. På kvällen blir vi bjudna på en traditionell avskedsmiddag med underhållning.

Dag 21:

Hemfärd till Sverige

Programmet är preliminärt och dagar kan behöva kastas om och vissa aktiviteter kan behöva strykas till förmån för annat. Att vistas i Nepal innebär att vara flexibel och lära sig att ta dagen som den kommer. Det är också detta som är lite av tjusningen med landet.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300