Resefakta:

 

Resan är ett samarrangemang med Miksture Expeditions i Bishkek. Den guidas av ett kompetent och älskvärt team av lokala medarbetare samt fotoguide Thomas Andersson/N och Gert Olsson inNature West.

Tid: 11 dagar. Resan körs när tillräckligt antal intresserade finns.

Pris: 29 500: - SEK. Priset baserar sig på dollarkursen den 17 maj 2017. Ev. valutatillägg kan förekomma.

I priset ingår: Alla transporter (med 4-hjulsdrivna jeepar), inrikes flyg i Mongoliet (2 sträckor) och helpension (frukost, lunch, middag samt boende i jurtor, dubbelrum i hotell) i Mongoliet, besök hos nomadfamilj, engelsktalande guide, dricksvatten i flaska alla dagar, kamel och-hästridning, organiserad stadstur, inträden till museer, kloster, kulturella evenemang och nationalparker, vägskatter.

Tillkommer: Internationellt flyg från Sverige (researrangören bokar flyget om inget annat avtalas), reseförsäkring, visum, ev. alkoholhaltiga drycker, övriga personliga tillhörigheter.

Antal deltagare: 10-15 personer

Researrangör:

Miksture Expeditions, Michael Westerbjerg Andersen, Bishkek

Boka resan på:

Anmäl ditt intresse för resan här. Inget bindande. Så snart tillräckligt antal intresserade finns hör vi av oss för definitiv bokning.

Övrig reseinformation:

 

Boende:

De hotell vi bor på har lägre standard än internationellt genomsnitt, men är rena, bekväma och har rymliga rum. Inga tältläger på denna resa. Du övernattar i permanenta turistläger i jurtas med dusch och toalett av europeisk standard i separata byggnader. Här finns också restaurang. Varje jurta är försedd med en trä eller- koleldad spis som sköts av anställda på lägret.

Måltider:

Alla måltider är inräknade i resans pris. Frukost kommer att vara mycket enkel med bröd, ost, smör, sylt, ägg, korv och flingor. Några dagar har vi lunchpaket med från lägren och ibland äter vi lunch på någon lokal restaurang. Middagen på kvällen består av vällagade Mongoliska och Europeiska rätter serverade på hotellets restaurang eller i lägren. Maten är god, men saknar lite av variation (ofta kött, grönsaker, ris, pommes frites).

Bilderna på denna sida: foto Michael Westerbjerg/Andersen

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300