Bilderna på denna sida: foto Michael Westerbjerg/Andersen

Mongoliet

 

Resan körs när tillräckligt antal intresserade finns

 

På denna resa får du uppleva turer genom vackra landskap, se fascinerande djurliv och besöka äkta nomadfamiljer. Resan går från den Sibiriska taigan genom vidsträckt Mongoliskt stäpplandskap till den Centralasiatiska Gobiöknen.

Denna resa ger dig de bästa möjligheterna att njuta av Mongolisk kultur och bedövande vacker natur i 10 dagar. Du får besöka de bästa museerna i huvudstaden Ulaanbaatar, se och fotografera några olika arter av vilda djur i deras naturliga habitat och du får uppleva den unika nomadiska livsstilen i det storslagna Mongoliska landskapet. De olika naturtyperna som du åker igenom är den Sibiriska taigaskogen följt av stäppen, höga berg och Gobiöknen.

Höjdpunkter:

  • Besök hos nomadfamiljer som idkar olika slag av boskapsskötsel

  • De olika och omväxlande landskapstyperna (taigaskog, stäpp, berg och öken)

  • Ulaanbaatar – huvudstaden

  • Häst och – kamelridning och vandring i vacker natur

  • Möjlighet att fotografera djurlivet som krävgasell, przewalskis vildhäst, kungsörn, grågam etc.

Resan passar dig som är foto och – naturintresserad och är intresserade av annorlunda resmål där det ges möjligheter både till naturupplevelser och genuina kontakter med människor och deras ursprungliga kultur.

Våra erfarna lokala guider tillsammans med Michael Westerbjerg /Miksture ger dig kunskap om fåglar, djurliv och kultur. Vandringarna är lätta till medellätta och det finns möjligheter att välja. Mesta delen av turen företas i fyrhjulsdrivna jeepar upp till som mest 25 mil per dag. Vädret är vanligen varmt så här års. Du kan kolla prognosen på www.tsag-agaar.mn

Två erfarna fotoguider finns med under hela resan och hjälper dig att lyckas med dina bilder. Thomas Andersson/N har en lång erfarenhet av naturfoto och resande. Gert Olsson har fotograferat i 25 års tid och bedrivit fotokursverksamhet i tio års tid och arrangerar sedan 2012 fotoresor till olika delar av världen.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300