LANDSKAP: FINNMARKEN PÅ VÅREN

FINNMARKENS PÄRLOR
MED JAN-PETER LAHALL & PETER ENGMAN

5.800 kr

20 – 23 MAJ 2021   /   4 DAGAR

LEDARE: JAN-PETER LAHALL OCH PETER ENGMAN

Följ med på en oförglömlig tur i till hjärtat av Finnmarken omkring Fredriksberg i sydvästra Dalarna. Här kör vi en fyra dagars workshop med två av landets främsta landskapsfotografer, Jan-Peter Lahall och Peter Engman.

NATUR OCH KULTUR I UZBEKISTAN/KIRGIZISTAN. UPPLEV PLATSER LÅNGT IFRÅN DE VANLIGA TURISTSTRÅKEN

 

16 - 28 OKTOBER 2021

LEDARE: THOMAS ANDERSSON/N

DRÖMRESA I ÖSTERLED TILL UZBEKISTAN OCH KIRGIZISTAN

29.800 kr

Sidenvägens karavanstäder har genom århundraden besökts av tungt lastade kameler och köpmän. Nu får du möjlighet att följa i dess spår till legendariska städer som Samarkand, Bukhara, Margilan och Tasjkent. Kyzylkum-öknens röda sanddynor ger fina fotostunder och runt Arkit pågår valnötsskörden för fullt och vi besöker den vackra bergssjön Sary-Chalek. Du får rika möjligheter att fotografera människorna i deras vardagsliv och ta del av deras historia.

TOSCANA - FÖR FOTOGRAFER OCH LIVSNJUTARE

TOSCANAS BÖLJANDE KULLAR, GAMLA GENUINA BYAR OCH DEN MYTOMSPUNNA STADEN FLORENS.

19 – 26 APRIL 2021   /   8 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON. LOKAL RESELEDARE: LEIF KARLSSON

18.900 kr

Toscanas kulliga landskap i soluppgången är välkänt. När morgondimmorna ger vika för solens första strålar är vi på plats på de bästa platserna. Du får strosa omkring och fotografera och uppleva magin i de gamla medeltida byarna, smaka på utsökt italiensk mat och goda viner. I Florens fotograferar du i de gamla delarna av staden och avslutar med solnedgång från Piazzale Michelangelo.

FRÅN TAIGASKOG TILL ÖKEN I MONGOLIET

36.500 kr

UPPLEV DEN SIBIRISKA TAIGASKOGEN, STÄPPLANDSKAPET, HÖGA BERG OCH GOBIÖKNENS SANDDYNER

 

21 - 30 AUGUSTI 2021

LEDARE/FOTOGUIDE: THOMAS ANDERSSON/N

Fotografera dramatiska landskap och fascinerande djurliv. Besöka och bo hos äkta nomadfamiljer i deras jurta. Resan passar dig som är foto och – naturintresserad och är intresserad av annorlunda resmål där det ges möjligheter både till naturupplevelser och genuina kontakter med människor och deras ursprungliga kultur.

IRLANDS VÄSTRA DELAR - GRANNE MED ATLANTEN

SPÄNNANDE NATUR OCH KULTUR DÄR HAVET MÖTER LAND I TRAKTERNA KRING GALWAY OCH CONNEMARA

 

24 MAJ - 2 JUNI 2021

LEDARE/FOTOGUIDE: GERT OLSSON / LARS PETTERSSON

19.900 kr

Möt den dramatiska västkusten på Irland och fotografera mäktiga klippor och havsfåglar. Dyk ner i den irländska historien med sina spännande lämningar. Det omväxlande irländska landskapet med gröna fält, gärdesgårdar och karga områden bjuder på ständiga överraskningar. Pubarna lockar med den genuina irländska folkmusiken som hålls levande i tradition.

ALBANIEN - GAMMAL KULTUR OCH STORSLAGEN NATUR

EN RESA I TIDEN DÄR MYCKET FORTFARANDE ÄR OFÖRÄNDRAT SEDAN LÄNGE

6 - 15 APRIL 2021, 10 DAGAR

LEDARE/FOTOGUIDE: GERT OLSSON

17.900 kr

Från Karavastalagunens pelikaner, till världsarvsstäderna Berat och Girokaster till livet i en liten by nära den grekiska gränsen. Den här resan bjuder på möten med det gamla genuina Albanien där tiden stått stilla. Här finns också höga berg och stora skyddade skogar med ett rikt djurliv. Du får stifta bekantskap med både den dramatiska albanska naturen och innevånarna i landet.

HÖSTLANDSKAP I
DAN ANDERSSONS FOTSPÅR

FINNMARKENS PÄRLOR MED TVÅ AV LANDETS FRÄMSTA

LANDSKAPSFOTOGRAFER

30 SEPTEMBER – 3 OKTOBER 2021   /   4 DAGAR, 3 NÄTTER

LEDARE: JAN-PETER LAHALL OCH PETER ENGMAN

5.900 kr

Följ med på en oförglömlig tur i till hjärtat av Finnmarken omkring Fredriksberg i sydvästra Dalarna. Här kör vi en fyra dagars workshop med två av landets främsta landskapsfotografer, Jan-Peter Lahall och Peter Engman. Upplev fotografering när höstfärgerna är som bäst och dimman ofta ger en spännande mystik åt landskapet i några av Finnmarkens pärlor.

ROGENS VILDMARK I VACKRA HÄRJEDALEN

UPPLEV OCH FOTOGRAFERA DE INTENSIVA HÖSTFÄRGERNA I GRÄNSLANDET TILL FJÄLLVÄRLDEN

 

18 - 22 SEPTEMBER 2021   /   4 DAGAR, 3 NÄTTER

LEDARE: GERT OLSSON

7.900 kr

Följ med på en oförglömlig tur i till Rogens vildmark när höstfärgerna sprakar som bäst. Rogens 500 kvadratkilometer stora naturreservat innehåller framför allt en labyrint av flikiga sjöar och vindlande åsar med rött blåbärsris och gula fjällbjörkar. Riktigt gamla tallar klamrar sig fast i den steniga rogenmoränen och den sällsynta, gulgröna varglaven växer här på grånade tallågor.

DET OVÄNTADE SARDINIEN

BLAND BORTGLÖMDA BERGSBYAR, JÄTTETRÄD OCH BEDÅRANDE KUSTLANDSKAP.

28 APRIL - 7 MAJ 2021 / 10 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON. LOKAL RESELEDARE: LEIF KARLSSON

14.900 kr

Sardinien är en spännande ö i medelhavet. Här får du uppleva den fantastiska kusten med små pittoreska städer, men också det okända inlandet med djupa bergsraviner, små bortglömda byar och magiska skogar. Uråldriga olivträd och mystiska nurager (konformade stenbefästningar) tar oss bakåt i Sardiniens historia. Den vackra kusten bjuder naturligtvis på fina motiv, men längre in i landet ruvar ön på en hemlighet.

FULLBOKAT

© Fokus Fotoresor, Ågerup 202, 243 92 Höör        

info@fokusfotoresor.se, +46 (0)730 662 007

  • Facebook