DRÖMRESA I ÖSTERLED TILL UZBEKISTAN OCH KIRGIZISTAN

NATUR OCH KULTUR I UZBEKISTAN/KIRGIZISTAN.
PLATSER LÅNGT IFRÅN DE VANLIGA TURISTSTRÅKEN

 

16 - 28 OKTOBER 2021

LEDARE: THOMAS ANDERSSON/N

29.800 kr

Sidenvägens karavanstäder har genom århundraden besökts av tungt lastade kameler och köpmän. Nu får du möjlighet att följa i dess spår till legendariska städer som Samarkand, Bukhara, Margilan och Tasjkent. Kyzylkum-öknens röda sanddynor ger fina fotostunder och runt Arkit pågår valnötsskörden för fullt och vi besöker den vackra bergssjön Sary-Chalek. Du får rika möjligheter att fotografera människorna i deras vardagsliv och ta del av deras historia.

TOSCANA - FÖR FOTOGRAFER OCH LIVSNJUTARE

TOSCANAS BÖLJANDE KULLAR, GAMLA GENUINA BYAR OCH DEN MYTOMSPUNNA STADEN FLORENS.

25 APRIL - 2 MAJ 2022   /   8 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON. LOKAL RESELEDARE: LEIF KARLSSON

19.900 kr

Toscanas kulliga landskap i soluppgången är välkänt. När morgondimmorna ger vika för solens första strålar är vi på plats på de bästa platserna. Du får strosa omkring och fotografera och uppleva magin i de gamla medeltida byarna, smaka på utsökt italiensk mat och goda viner. I Florens fotograferar du i de gamla delarna av staden och avslutar med solnedgång från Piazzale Michelangelo.

NYINSATT RESA 2022!

FRÅN TAIGASKOG TILL ÖKEN I MONGOLIET

36.500 kr

DEN SIBIRISKA TAIGAN, STÄPPLANDSKAPET, HÖGA BERG OCH GOBIÖKNENS SANDDYNER

 

21 - 30 AUGUSTI 2021

LEDARE/FOTOGUIDE: THOMAS ANDERSSON/N

Fotografera dramatiska landskap och fascinerande djurliv. Besöka och bo hos äkta nomadfamiljer i deras jurta. Resan passar dig som är foto och – naturintresserad och är intresserad av annorlunda resmål där det ges möjligheter både till naturupplevelser och genuina kontakter med människor och deras ursprungliga kultur.

ALBANIEN - GAMMAL KULTUR OCH STORSLAGEN NATUR

EN RESA I TIDEN DÄR MYCKET FORTFARANDE ÄR OFÖRÄNDRAT SEDAN LÄNGE

2 - 11 APRIL 2022, 10 DAGAR

LEDARE/FOTOGUIDE: GERT OLSSON

18.900 kr

Från Karavastalagunens pelikaner, till världsarvsstäderna Berat och Girokaster till livet i en liten by nära den grekiska gränsen. Den här resan bjuder på möten med det gamla genuina Albanien där tiden stått stilla. Här finns också höga berg och stora skyddade skogar med ett rikt djurliv. Du får stifta bekantskap med både den dramatiska albanska naturen och innevånarna i landet.

NYINSATT RESA 2022

IRLANDS VÄSTRA DELAR - GRANNE MED ATLANTEN

DRAMATISK NATUR OCH KULTUR DÄR HAVET MÖTER LAND I TRAKTERNA KRING GALWAY OCH CONNEMARA

 

24 MAJ - 2 JUNI 2021

LEDARE/FOTOGUIDE: GERT OLSSON / LARS PETTERSSON

19.900 kr

Möt den dramatiska västkusten på Irland och fotografera mäktiga klippor och havsfåglar. Dyk ner i den irländska historien med sina spännande lämningar. Det omväxlande irländska landskapet med gröna fält, gärdesgårdar och karga områden bjuder på ständiga överraskningar. Pubarna lockar med den genuina irländska folkmusiken som hålls levande i tradition.

INSTÄLLD PÅ GRUND AV CORONA

DET OVÄNTADE SARDINIEN

BLAND BORTGLÖMDA BERGSBYAR, JÄTTETRÄD OCH BEDÅRANDE KUSTLANDSKAP.

 

25 SEPTEMBER - 4 OKTOBER 2021 / 10 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON. LOKAL RESELEDARE: LEIF KARLSSON

14.900 kr

Sardinien är en spännande ö i medelhavet. Här får du uppleva den fantastiska kusten med små pittoreska städer, men också det okända inlandet med djupa bergsraviner, små bortglömda byar och magiska skogar. Uråldriga olivträd och mystiska nurager (konformade stenbefästningar) tar oss bakåt i Sardiniens historia. Den vackra kusten bjuder naturligtvis på fina motiv, men längre in i landet ruvar ön på en hemlighet.

FULLBOKAT

HORNBORGASJÖN - INTE BARA TRANOR

FÅGLAR, VÅRBLOMMOR OCH KULTUR I ARNS FOTSPÅR
MED LARS PETTERSSON

6.950 kr

29 APRIL – 24MAJ 2021   /   4 DAGAR

LEDARE: LARS PETTERSSON

Många förknippar Hornborgasjön med tranornas ankomst i mars- april när de stannar upp för sin dans och parbildning.

​Men bygden kring sjön har så mycket mer att erbjuda för såväl naturfotografer som allmänt naturintresserade under alla tider på året.

Följ med på en resa i tid och rum i Arns fotspår. I början av maj står körsbärsträden i blom och täcker bergssluttningen med sitt vita flor. De flesta fåglarna är igång med sina häckningsbestyr. Vid  fågeludden i närheten av pagoden häckar snatteränder, krickor , brunänder med mera och man kan med lite tur också få chans att skåda den lite mer ovanliga årtan.

Vi drar oss ut till de publika gömslena i gryningen och har då chans att fotografera den svarthalsade doppningen som numera har Hornborgasjön som enda häckningsplats i Sverige. Ibland kan man få höra den mytomspunna rördrommen tuta i vassen.

INSTÄLLD PÅ GRUND AV CORONA

© Fokus Fotoresor, Ågerup 202, 243 92 Höör        

info@fokusfotoresor.se, +46 (0)730 662 007

  • Facebook