Preliminärt program

19-26 april 2021

Det preliminära programmet hittar du nedan. Ändringar kan det ju  bli beroende på väder och andra oförutsedda händelser. Vi har egen buss som vår reseledare Leif kör så vi är mycket flexibla att göra justeringar.

Månd.19 april:

Resdag. Efter att du landat i Florens ses vi på hotellet i Florens kl. 15.00 (http://www.hotelexecutiveflorence.com). När vi checkat in blir det en stunds fotoinformation innan vi tar oss ut på en första tur i staden med Leif som ciceron. Välkomstmiddag på en mysig restaurang och möjlighet att fotografera Florens i kvällsljus.

Boende: Hotel Executive, Florens

Tisd 20 april:

Frukost på hotellet. För dig som vill fånga morgonljuset finns möjlighet att på egen hand ta en tur före frukost. Leif tar oss sedan ut på stan och vi besöker både kända och okända platser som t.ex. domkyrkan, saluhallen, Ponte Vecchio och ett gammalt apotek, . Lunch och middag ute på stan. På kvällen tar vi lokalbussen till  Piazzale Michelangelo där Florens breder ut sig framför oss i solnedgången. Fantastiska fotomöjligheter!

Boende: Hotel Executive, Florens

 

Onsd 21 april:

Frukost på hotellet innan vi checkar ut för resa söderut. Lunch i den gamla staden Siena och en stunds fotograferande där innan vi åker vidare till hotell Palazzuolo i San Quirico d’Orcia. Här bor vi resten av tiden mycket centralt för utflykter i det vackra området Val D’Orcia. Kvällen ägnar vi åt att utforska byn och solnedgången över böljande kullar. Middag på hotellet.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Torsd.22 april:

Tidig avfärd före soluppgången till närbelägna Val D’Orcia. Fotografering i vackert morgonljus som framhäver det kuperade landskapets magiska former och färger. Vi äter medhavd frukost. Vandring till byn Pienza med bl.a. det lilla kapellet Vitaleta (ca 6 km). Du som inte kan eller vill vandra åker med Leif till Pienza där vi äter lunch. Vi utforskar Pienzas smala gränder, tar en fika och trivs med livet. Bildgenomgång på kvällen och middag.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Fred 23 april:

Monte Amiata. Vi åker en bit upp för slingrande vägar för att möta morgonen med en hänförande utsikt över Val D’Orcias dalgång och kullar. Besök i en gammal by: Abbadia San Salvatore med fina, trånga gränder. Vi besöker också la Foce och fotograferar den kända slingrande vägen. Lunch där. Stopp i byn Monticchiello som ligger vackert på en höjd.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Lörd. 24 april:

Ännu en tidig morgon då vi åker till ett annat

områden med fantastiskt landskap, Crete Senesi. Norr om byn Asciano har vi hittat ett underbart område med en riktig panoramavy över böljande kullar och pittoreska gårdar. Frukostpaket medtas. Vi fortsätter den vackra vägen genom området och stannar på hemvägen i byn Buonconvento. Lunch och fotografering i de gamla gränderna. Tillbaka till hotellet.

Bildgenomgång på kvällen och middag.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

Sönd. 25 april:

Besök på en vingård med vinprovning. Även besök i Montepulciano. För övrigt är dagen fri för vad som dyker upp. Möjligheter att fotografera kvällsljuset innan middagen.

Boende: Hotell Palazzuolo, San Quirico d'Orcia

 

Månd.26 april:

Dags att checka ut från hotellet för att påbörja hemresan. Här finns också möjlighet för en tidig morgon om vi orkar och vill. På väg till Florens tar vi en avstickare till San Gimignano, en mysig by med flera berömda torn. Här äter vi lunch. Sedan bär det av direkt till flygplatsen eller in till Florens för dig som vill förlänga resan på egen hand.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300