Fotoresa till Toscana 19-26 april 2021

En upplevelse för fotografer och livsnjutare.

Resan går till Toscanas böljande landskap och gamla byar.  Du kommer också att få möjlighet att uppleva Florens de två första dagarna innan vi styr kosan mot Val D’Orcia.

Ett besök i Toscana är inte fulländat utan att stanna till också i regionens vackra huvudstad Florens, eller Firenze som man säger på Italienska.

Staden, som ibland kallas humanismens och renässansens vagga,  var under medeltiden ett av världens mest betydelsefulla finansiella centrum och den mäktiga och penningstarka familjen Medici,  som styrde staden under tre århundraden, använde stor del av sin förmögenhet till att avlöna konstnärer, arkitekter och vetenskapsmän vilket ledde fram till ett kulturarv som idag lockar miljontals turister.

Du kommer tillsammans med vår reseledare, som är bosatt i Florens sedan flera år tillbaka, att njuta av skönheten och prakten i denna smått magiska stad och vi kommer också att avnjuta den hänförande utsikten från Piazzole Michelangelo i solnedgången och äta på lokala restauranger dit väldigt få andra turister hittar.

 

Mytomspunna och sagolika Toscana är en region i mellersta Italien med totalt 3,5 miljoner invånare. I norr dominerar bergskedjan Apenninerna landskapet, i söder breder det kulliga låglandet ut sig.  Vi har plockat russinen ur kakan och under resan kommer du att få njuta av fantastisk natur, spännande gamla byar och underbar mat och god dryck

Du bor på Hotel Palazzuolo i utkanten av byn San Quirico d’Orcia fem nätter. Här har du en hänförande utsikt över grönskande vinfält och det är inte många minuters färd till Val D’Orcias mest fotogena ställen.  Detta område är ett av Toscanas vackraste dit inte fullt så många turister hittar. Området inbjuder till landskapsfotografering morgon och kväll då du får uppleva det böljande landskapet, smaka de godaste vinerna och den Italienska maten. Du kommer inte att bli besviken på något av delarna! Svensk reseledare som bott 10 år i Italien och som är vandringsguide, cyklist och sommelier i en och samma person borgar för att du ska få en perfekt upplevelse av Italiens pärla och dess genuina traditioner.

Transport sker med buss och du får också. besöka flera gamla byar och Crete Senesi med en blandning av månlandskap, kullar och böljande fält, Val D’Orcias sköna dalgång, Monte Amiata en slocknad vulkan och flera andra spännande platser.

Kunnig fotoguide borgar för att du kommer hem med fantastiska bilder från Italiens hjärta – Toscana.

 

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300