DSCF0732
Blomsterpiger 3 Tamga
138
Xinjiang april 2012 599
Xinjiang april 2012 542
Xinjiang april 2012 308
Xinjiang april 2012 185
Xinjiang april 2012 142
Xinjiang april 2012 176
Xinjiang april 2012 134
Xinjiang april 2012 127
Kina6 144

Foto: Michael Westerbjerg Andersen

Natur och kultur i östra Kirgizistan och västra Kina

 

Detta är en skräddarsydd specialresa till de finaste destinationerna i Kirgizistan och västra Kina. Ska man uppleva det riktiga Centralasien med en smältdegel av sidenvägs-kultur och folkslag är västligaste Xinjiang-provinsen ett måste. Befolkningen är otroligt vänliga, gästfria och stolta över sin kultur och sin hembygd. Ännu har inte det östliga Kinas hektiska förvandling och tempo nått hit – här vilar tiden och människorna ännu i historien.

Dessutom kan det sägas att om man vill uppleva de finaste bergslandskapen på den gamla Silkesvägen är Kirgizistan stället.


Detta är en resa för människor som söker orörd natur, äventyr och Sidenvägen. Resan är ämnad för fotografer, historiskt intresserade, naturintresserade och alla som har lust till en spännande oformell reseform med respekt för den lokala befolkningens livsstil och landets natur. Resan kan beskrivas som en aktiv semester där vi upplever Kirgizistan och det västliga Kinas spännande människor, historia och oförglömliga landskap. Vi kommer i närkontakt med befolkningen och naturen. Rese- och övernattningarna är enkla men bekväma, charmerande och med en standard som västerlänningar
förväntar sig.


Resans utgångspunkt är Kirgizistans huvudstad Bishkek, där vi efter ett kort uppehåll fortsätter till jordens näst största bergssjö Issyk Kul. Från Issyk Kul sjön följer vi en rutt söder om Taklimakan-öknen till Kinas västliga Xinjiang-provins via berömda Silkesväg-städer som Kashgar, Yarkand, Khotan, Turpan mm. Xinjiang-provinsen är till storlek som halva Europa och är ett av Kinas minst befolkade områden i den mytiska Taklimakan-öknen i den sydliga delen av Tarim-bäckenet. En stor del av provinsens befolkning är uigurer, ett folkslag som är kulturellt och religiöst knutna till Islam. Det är många andra etiska minoriteter i denna smältdegel av historia och kultur och ingen annanstans i Centralasien upplever man mera brokiga folkskaror. Här lever etniska kirgizer, kosacker, hui-folk, mongoler, han-kineser, perser, uzbeker, sida vid sida med uigurerna. I byarnas basarer vimlar det av spännande människor.

 

Därutöver rymmer provinsen massor av intressanta historiska platser och sidenvägsstäder – allt detta besöker vi på den kinesiska delen av resan. Efter Kina kommer vi tillbaka till Kirgizistan före hemresan. Årstiden är perfekt. Sommaren bjuder på alldeles för varmt väder, särskilt i ökenområdena. Ljuset nu på våren är skarpt, luften ren och klar och vegetationen grönskar.

Välkommen till en fotoresa med betagande landskap och vänliga människor på platser dit inte den vanliga turismen har hittat ännu!

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300