Foto- och upplevelseresa till

Uzbekistan och Kirgizistan 17-29 oktober 2020.

 

 

Har du alltid drömt om att komma till Samarkand?

 

Samarkand och gömda skatter utmed sidenvägen, Kirgizistan natur och kultur. En unik resa som tar med det bästa i dessa Centralasiatiska länder.

Resan arrangeras i samarbete med Miksture Expeditions och Michael Andersen, en alldeles utomordentlig guide och reseledare. Han är dansk men har bott länge i landet och behärskar ryska som företrädesvis talas i landet.

 

Uzbekistan

Sidenvägens karavanstäder har genom århundraden besökts av tungt lastade kameler och köpmän. Nu får du möjlighet att följa i dess spår till legendariska städer som Samarkand, Bukhara, Margilan och Tasjkent. Upplev gnistrande kupoler, tusenåriga moskéer, haremsgemak och ett virrvarr av de vackraste mosaiker. Här finns myterna och historierna om Alexander den Store, Djingis Khan och Timur Lenk. Vi reser komfortabelt genom landskapet i Kyzulkum-öknen och bergen utmed sidenvägen som förut var civilisationens huvudled där både varor, vetenskap och religioner utväxlades.

Höjdpunkter:

  • Samarkand med Registan-platsen (betyder ”ett sandigt område”). Centralasiens pärla och en av de vackraste platser i världen.

  • Samarkands ”gravby” Shahi-Zinda (”den levande kungens grav”) med enastående gravplatser och mer än 20 mausoleer.

  • Bukhara – en stämningsfull gammal stad med en fantastisk arkitektur och en avslappnad atmosfär.

  • Margilan, en mindre känd pärla utmed sidenvägen. Sidentygernas huvudstad!

  • Kyzylkum-öknen som är den 15:e största öknen i världen. Namnet betyder ”röd sand” och sanddynerna gör skäl för namnet.

Kirgizistan

Kirgizistan är landet med de höga bergen, de vänliga människorna och en nomadkultur som lever kvar i vissa delar. Det gränsar i öster till Kina, i norr till Kazakstan, i väster till Uzbekistan och i söder till Tadzjikistan. Det är ett fredligt land och du behöver inte ens visum för att åka hit. Oktober bjuder på klar luft, härliga höstfärger och valnötsskörd i bergen.

Höjdpunkter:

  • Arkit med Sary-Chelek. Området kring den bergomkransade sjön är nationalpark och andas tystnad och lugn. Här bärgas valnötsskörden i oktober av flitiga händer.

  • Landskapet med berg i olika nyanser med snö på topparna

  • Huvudstaden Bishkek.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300