KP5YPY
JYR6H3
HNE7J6

Reseprogram fotoresan till Sardinien

Onsdag 28 april

Vi träffas på flyplatsen i Cagliari dit flyget från Rom kommer kl.16.20. Du bokar ditt flyg själv, men observera att flyget från Rom (Fiumicino) till Cagliari går kl.15.15.

Vi åker norrut och gör ett stopp vid en magisk olivlund i S'Ortu Mannu där ett av de största olivträden på ön växer. I olivlunden växer över 700 träd, alla med en ansenlig ålder och storlek.

Färden går sedan vidare till den lilla byn Santu Lussurgiu där vi tar in på Sas Benas och gör oss hemmastadda. Middag på hotellet.

Torsdag 29 april

Tidig morgon. Vi får med frukostpaket. Morgonen och förmiddagen ägnas åt en vandring från Torre Columbargia till den lilla staden Bosa där vi äter lunch.

Eftermiddagen ägnas åt den gamla medeltida byn Monteleone Rocca Doria.

Övernattning i Santu Lussurgiu på Sas Benas

Fredag 30 april

Tidig morgon och fruksotpaket. Vi åker till den magiska skogen i Burgos, Foresta di Burgos.

Lunch i Burgos innan vi tar en stunds avkoppling i de heta källorna i Aurora Terme.

Kvällen ägnas åt fotografering i Burgos med en speciell fästning. Middag i byn innan vi åker tillbaka.

Övernattning i Santu Lussurgiu på Sas Benas

Lördag 1 maj

Åter en tidig avfärd för att möta morgonen i den lilla byn Cuglieri. Vi hälsar också på ett olivträd av ansenliga mått (10 meter i omkrets) och nere vid havet fotograferar vi en berömd 10 meter lång kalkbro vid namn ”S'Archittu”. Lunch.

Vi fortsätter till den lilla byn Narbolia där det finns vackra väggmålningar (murales) att beskåda. Här finns också väldigt många ”nurager”, ca 20 st koniskt formade byggnader eller monument, som är vanliga på Sardinien.

På kvällen letar vi flamingos och andra fåglar i vattnen vid Stagno di C’Abras innan hemfärd till byn Santu Lussurgiu för en god middag på hotellet.

Övernattning i Santu Lussurgiu på Sas Benas

Söndag 2 maj

Sovmorgon och frukost på hotellet. Vi checkar ut för vidare färd norrut. I staden Sassari stannar vi för stadsfotografering och lunch.

Därefter åker vi mot den lilla staden Porto Torres  för incheckning hos Hotel Libyssonis.. Middag och eventuellt tid att kolla lite på bildskörden.

Övernattning i Porto TorresHotel Libyssonis.

Måndag 3 maj

Tidig morgon till Torre della Pelosa för fotografering. Här bjuds det på härliga motiv i morgonljuset över Medelhavet från denna nordvästlig udde.

På tillbakavägen stopp för lunch och besök av  fiskemusèet Museo della Tonnara i byn Stintino, och träffa några lokala fiskare.

Vi åker sedan österut till området Luras för att uppleva och fotografera ett av de största om inte det allra största olivträdet i Medelhavsområdet.

Åter till Porto Torres.

Övernattning i Porto TorresHotel Libyssonis.

Tisdag 4 maj

Frukost på hotellet innan vi åker till en vingård för vinprovning, Sella & Mosca.

Därefter avfärd till en sevärd, mindre  stad i närheten som heter Alghero. Här stannar vi sedan kvar i trakten för kvällsfotografering, där vi fångar solnedgången ute vid Parco di Porto Conte. Middag i närheten och därefter färd tillbaka till hotellet.

Övernattning i Porto TorresHotel Libyssonis.

Onsdag 5 maj

Frukost på hotellet. Vi checkar ut och åker tvärs över ön till ett bergsområde i öster. Det blir ett stopp i den lilla bergsbyn Orgosolo med mängder av muralmålningar.

I byn Urzulei så tar vi in på Hotell Gorropu.

Kvällsfotografering före middagen.

Övernattning på Hotell Gorropu.

Torsdagen 6 maj

Frukost i påse, tidig avfärd för en vandring i kanjonen Gola di Gorropu. Vi spenderar förmiddagen här.

Stadsfotografering i vackra byn Oliena och lunch där.

Gemensam bildgenomgång på kvällen.

Övernattning på Hotell Gorropu

Fredag 7 maj

Frukost på hotellet innan vi far söderut till flygplatsen i Cagliari och påbörjar resan hemåt med mängder av bilder och upplevelser i bagaget. OBS! Planet till Rom går 15.20 och är framme 16.25. Du bokar själv enligt rekommendation.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300