HÖSTLANDSKAP I DAN ANDERSSONS FOTSPÅR

FINNMARKENS PÄRLOR MED TVÅ AV LANDETS FRÄMSTA

LANDSKAPSFOTOGRAFER.

8 – 11 OKTOBER 2020   /   4 DAGAR

LEDARE: JAN-PETER LAHALL OCH PETER ENGMAN

5.500 kr

Följ med på en oförglömlig tur i till hjärtat av Finnmarken omkring Fredriksberg i sydvästra Dalarna. Här kör vi en fyra dagars workshop med två av landets främsta landskapsfotografer, Jan-Peter Lahall och Peter Engman. Upplev fotografering när höstfärgerna är som bäst och dimman ofta ger en spännande mystik åt landskapet i några av Finnmarkens pärlor.

TRÄDRESAN TILL NÅGRA AV SVERIGES JÄTTAR

FOTOGRAFERA NÅGRA AV SVERIGES MÄKTIGASTE TRÄD I NORRA SMÅLAND OCH SÖDRA ÖSTERGÖTLAND

8 – 11 OKTOBER 2020   /   4 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON

6.600 kr

Träd fascinerar, några mer än andra. Följ med på en resa i norra Småland och södra Östergötland där vi besöker några av Sveriges största och mest spännande jätteträd. Få tips om hur du bäst får fram trädens olika karaktärer i bild. Lär känna några av jättarnas historier och sägner.

UNGERN – VINTERFOTOGRAFERING

I TOPPKLASS

BENCE MÁTÉS BÄSTA GÖMSLEN FÖR EN MYCKET LITEN

OCH EXKLUSIV GRUPP
 

6 – 13 FEBRUARI 2021   /   8 DAGAR, 7 NÄTTER

32 900 kr

I februari brukar det vara rejäl vinter även i Ungern, eftersom landet  ligger långt från havet kan temperaturen på landsbygden gå ner till minus 15 grader eller lägre.

Det här är en exklusiv möjlighet. Vi bjuder nu in er att ta del av Bence Mátés fantastiska gömslen under  vintern. Här kan man verkligen få bilder som skiljer ut sig, och det är bara plats för fem fotografer plus Brutus som har besökt Bence på vintern tre gånger förut. 

LEDARE: BRUTUS ÖSTLING

FANTASTISKA FOTOMÖJLIGHETER AV

ARKTISKT FÅGELLIV I NORDNORSKT

LANDSKAP

22.200 kr

1 – 8 mars 2021   /   8 DAGAR, 7 NÄTTER

LEDARE: BRUTUS ÖSTLING

För oss fotografer handlar det naturligtvis om ljuset. Från vår till sen sommar går solen aldrig ner, medan det i december och januari är i stort sett helt mörkt. Men i början av februari återvänder solljuset, och det går fort. Dagarna blir snabbt längre, och i mars har vi ett utdraget men lågt solljus.

Varanger ligger nordligast på den skandinaviska halvön, i östra delen av norska finnmarken. Området är känt för sin vackra och speciella natur med alltifrån dramatiska klippor, stora vidder, myrmarker och björkskog.

Resan har visserligen arktiska fåglar i första fokus, men vinterlandskapen och det säregna ljuset gör att landskapsfotograferingen kan bli ytterst givande. Fågellivet är speciellt, och med de gömslen och fågelmatningar vi kan utnyttja håller fågelfotograferingen världsklass.

ZIMBABWE – MANA POOLS 

MAGISKA LJUS

TILL FOTS BLAND VILDHUNDAR, ELEFANTER, LEJON,

HYENOR OCH SPÄNNANDE FÅGLAR

30 SEPTEMBER – 8 OKTOBER 2021   /   9 DAGAR

LEDARE/FOTOGUIDER: BRUTUS ÖSTLING / AGNETA ÖSTLING

54.800 SEK

Ett av få områden där man fotograferar till fots bland savannelefanter, lejon, hyenor, leoparder, vildhundar, flodhästar, babianer och afrikanska bufflar. Vi kan alltså ligga ner på marken för att få en bättre bakgrund. Under torrperioden vandrar elefanter och bufflar i stora antal hit, och i oktober och november är de som flest. I området finns flockar med den sällsynta och hotade afrikanska vildhunden, vi brukar ha stora möjligheter att fotografera vildhundarna på relativt nära håll.

DRÖMRESA I ÖSTERLED TILL UZBEKISTAN OCH KIRGIZISTAN

NATUR OCH KULTUR I UZBEKISTAN/KIRGIZISTAN. UPPLEV PLATSER LÅNGT IFRÅN DE VANLIGA TURISTSTRÅKEN

 

16 - 28 OKTOBER 2021

LEDARE: THOMAS ANDERSSON/N

29.800 kr

Sidenvägens karavanstäder har genom århundraden besökts av tungt lastade kameler och köpmän. Nu får du möjlighet att följa i dess spår till legendariska städer som Samarkand, Bukhara, Margilan och Tasjkent. Kyzylkum-öknens röda sanddynor ger fina fotostunder och runt Arkit pågår valnötsskörden för fullt och vi besöker den vackra bergssjön Sary-Chalek. Du får rika möjligheter att fotografera människorna i deras vardagsliv och ta del av deras historia.

18.900 kr

TOSCANA - FÖR FOTOGRAFER OCH LIVSNJUTARE

TOSCANAS BÖLJANDE KULLAR, GAMLA GENUINA BYAR OCH DEN MYTOMSPUNNA STADEN FLORENS.

19 – 26 APRIL 2021   /   8 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON. LOKAL RESELEDARE: LEIF KARLSSON

Toscanas kulliga landskap i soluppgången är välkänt. När morgondimmorna ger vika för solens första strålar är vi på plats på de bästa platserna. Du får strosa omkring och fotografera och uppleva magin i de gamla medeltida byarna, smaka på utsökt italiensk mat och goda viner. I Florens fotograferar du i de gamla delarna av staden och avslutar med solnedgång från Piazzale Michelangelo.

18.900 kr

36.500 kr

FRÅN TAIGASKOG TILL ÖKEN I MONGOLIET

UPPLEV DEN SIBIRISKA TAIGASKOGEN, STÄPPLANDSKAPET, HÖGA BERG OCH GOBIÖKNENS SANDDYNER

 

21 - 30 AUGUSTI 2021

LEDARE/FOTOGUIDE: THOMAS ANDERSSON/N

Fotografera dramatiska landskap och fascinerande djurliv. Besöka och bo hos äkta nomadfamiljer i deras jurta. Resan passar dig som är foto och – naturintresserad och är intresserad av annorlunda resmål där det ges möjligheter både till naturupplevelser och genuina kontakter med människor och deras ursprungliga kultur.

ALBANIEN - GAMMAL KULTUR OCH STORSLAGEN NATUR

EN RESA TILL ALBANIEN ÄR EN RESA I TIDEN DÄR MYCKET FORTFARANDE ÄR OFÖRÄNDRAT SEDAN LÄNGE

6 - 15 APRIL 2021, 10 DAGAR

LEDARE/FOTOGUIDE: GERT OLSSON

17.900 kr

Från Karavastalagunens pelikaner, till världsarvsstäderna Berat och Girokaster till livet i en liten by nära den grekiska gränsen. Den här resan bjuder på möten med det gamla genuina Albanien där tiden stått stilla. Här finns också höga berg och stora skyddade skogar med ett rikt djurliv. Du får stifta bekantskap med både den dramatiska albanska naturen och innevånarna i landet.

IRLANDS VÄSTRA DELAR - GRANNE MED ATLANTEN

DRAMATISK NATUR OCH SPÄNNANDE KULTUR DÄR HAVET MÖTER LAND I TRAKTERNA KRING GALWAY OCH CONNEMARA

 

24 MAJ - 2 JUNI 2021

LEDARE/FOTOGUIDE: GERT OLSSON / LARS PETTERSSON

19.900 kr

Möt den dramatiska västkusten på Irland och fotografera mäktiga klippor och havsfåglar. Dyk ner i den irländska historien med sina spännande lämningar. Det omväxlande irländska landskapet med gröna fält, gärdesgårdar och karga områden bjuder på ständiga överraskningar. Pubarna lockar med den genuina irländska folkmusiken som hålls levande i tradition.

FULLBOKAT

DET OVÄNTADE SARDINIEN

BLAND BORTGLÖMDA BERGSBYAR, JÄTTETRÄD OCH BEDÅRANDE KUSTLANDSKAP.

28 APRIL - 7 MAJ 2021 / 10 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON. LOKAL RESELEDARE: LEIF KARLSSON

14.900 kr

Sardinien är en spännande ö i medelhavet. Här får du uppleva den fantastiska kusten med små pittoreska städer, men också det okända inlandet med djupa bergsraviner, små bortglömda byar och magiska skogar. Uråldriga olivträd och mystiska nurager (konformade stenbefästningar) tar oss bakåt i Sardiniens historia. Den vackra kusten bjuder naturligtvis på fina motiv, men längre in i landet ruvar ön på en hemlighet.

ROGENS VILDMARK I VACKRA HÄRJEDALEN

UPPLEV OCH FOTOGRAFERA DE INTENSIVA HÖSTFÄRGERNA I GRÄNSLANDET TILL FJÄLLVÄRLDEN

 

18 - 22 september 2021   /   4 DAGAR

LEDARE: GERT OLSSON

7.900 kr

Följ med på en oförglömlig tur i till Rogens vildmark när höstfärgerna sprakar som bäst. Rogens 500 kvadratkilometer stora naturreservat innehåller framför allt en labyrint av flikiga sjöar och vindlande åsar med rött blåbärsris och gula fjällbjörkar. Riktigt gamla tallar klamrar sig fast i den steniga rogenmoränen och den sällsynta, gulgröna varglaven växer här på grånade tallågor.

SYDAFRIKA –

ZIMANGAS MAGISKA ÖGONBLICK

FOTOGRAFERING AV AFRIKAS VILDA FAUNA 

I ABSOLUT VÄRLDSKLASS 

29 JULI – 7 AUGUSTI 2022    TIO DAGAR, NIO NÄTTER

42 800 SEK

LEDARE/FOTOGUIDE: BRUTUS ÖSTLING
EXTRA RESELEDARE: AGNETA ÖSTLING

Zimanga är ett reservat helt ägnat åt fotografer med fotografiskt spännande game-drives och med helt unika fotogömslen ursprungligen konstruerade av den ungerske fotografen Bence Máté. Till 2022 har ytterligare ett par nya tillkommit, inriktade på svårfotograferade arter.

Att Zimanga innebär fotograferingsmöjligheter i världsklass är en sak, men vistelsen här innebär också rena rama lyxsemestern. Boendet är liksom maten förstklassig. Lodgen med de friliggande husen är belägen mitt i reservatet, det är nära för både gömslen och game-drives.

© Fokus Fotoresor, Ågerup 202, 243 92 Höör        

info@fokusfotoresor.se, +46 (0)730 662 007

  • Facebook