Jätteträd i Mexiko

I staden Conca i delstaten Queretaro i Mexiko växer en cypress av ansenliga mått. Eftersom jag är lite smått trädgalen måste den naturligtvis mätas på något sätt. En av deltagarna stegade omkretsen och kom fram till 27 meter! Efter att ha dragit av några meter för att uppskatta omkretsen 1,3 meter över marken kom vi fram till att ca 24 meter bode den vara, vilken slår den svenska Kvilleken med 10 meter! Världens grövsta träd tillhör samma släkte och finns i staden Oaxaca, också den belägen i Mexiko. Omkrets 36 meter!

Staden Conca utgjorde annars ett spöklikt intryck, Inte många människor syntes till och det är så det ser ut på flera mindre orter på landsbygden i Mexiko. Invånarna har sökt sig annanstans  för att hitta bättre livsförutsättningar t.ex. till USA. Staden är väl annars mest känd för sin vackra kyrka, San Miguel,  som bygdes av missionärer år 1754.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300