Dunluce Castle

På Nordirlands norra kust reser sig resterna efter en befästning kallad Dunluce Castle. Slottsbyggnaden härstammar från 1200-talet men första dokumenterade ägaren var McQuillan som bodde här från år 1513 då han var "lord of the Route", ett medletida område i landskapet Antrim. Mycket stridigheter rådde här under 1400 - 1500 talet och så småningom blev en släkt MacDonnell ny härskare på slottet.

På 1600-talet härskade fortfarande ätten MacDonnell och när en spansk armada gick på grund strax utanför använde man kanonerna till att förbättra befästningen. Resten av lasten i skeppen såldes och för den förtjänsten kunde man göra nödvändiga reparationer. 1690 övergavs slottet efter slaget vid Boyne och sedan dess har det förfallit och delar av det använts för materiel till näraliggande byggnader.

Slottet har varit inspiration till både musik och film. The Irish Rover har spelat in en låt som handlar om slottet och dess historia. Lyssna och se här!

I Game of Thrones var användes slottet i inspelningarna som "castle of Pyke".

Här finns många spännande skrymslen och vrår och från ruinerna som tronar på en klippa har man en hissnande utsikt åt väster med branta stup och grottor.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300