Bucareli med omgivningar

På väg ner till missionen Bucareli beläget i en trång dalgång i Sierra Gorda, Querétaro, Mexiko hänförs man av den otroligt vilda och vackra naturen. Den smala vägen är utgröpt ur bergssidan och bakom varje krök väntar en ny vy som får en att kippa efter andan. Vägen leder ner till missionen Bucareli som närmast kan liknas vid ett mellanting mellan kyrka och kloster. Längst ner i dalgången rinner vattendraget Extoraz och utmed det och i sidoraviner går stigar som nyttjats i århundraden.

Längst ner i dalgången finner man en av de sista missionerna som byggdes i Mexiko (missionen var en kyrka/kloster varifrån man bedrev missionsverksamhet). Hur kunde man då komma på att bygga den på en sådan otillgänglig plats långt från närmsta större ort? Jo, detta var vid byggnationen år 1797 ett av de sista starka fästena för ursprungsbefolkningen Pame, Jonas och Chichimec och deras tro. Alltså en utmaning att omvända dessa till kristendomen.

Bucareli ligger otroligt vackert omgivet av höga berg och med en utsikt ner mot en lägre dalgång som är hissnande. Här tog man sig mellan bergssidorna och ner till lägre byar med linbana vilken troligen än i dag kan brukas.

I dag ligger missionen delvis i ruiner, men är väl värd ett besök där man kan bli guidad och få kunskap om hur munkarna levde här under 1800-talet. Omgivningarna lockar till ytterligare utforskning med sin otroliga naturskönhet. En plats för vandring och kontemplation.

Copyright inNature West, Velingstorpsvägen 21, 511 56 Kinna,          Besök gärna min hemsida om projektet med jätteträd. Klicka här.

tel. +4632035300